"Vi forventer, at de sociale medier bliver lukket ned for normal politisk kommunikation"

Systemkritiske politiske partier i hele Europa bør begynde at lægge planer for det uundgåelige tidspunkt i den nærmeste fremtid, hvor de bliver ofre for massecensur fra et stadig mere desperat etablissement, advarer MEP

Af : Emma Poilievre  mandag den 6. maj 2024

Gerolf Annemans, Vlaams Belang MEP ved CPAC i Ungarn sidste uge (Billede REMIX NEWS))

Gerolf Annemans, Vlaams Belang MEP ved CPAC i Ungarn sidste uge (Billede REMIX NEWS)

I et eksklusivt interview med Remix News advarer Gerolf Annemans, Vlaams Belang MEP og formand for European Identity and Democracy Group, som også inkluderer Dansk Folkeparti, om, at endnu større censur af konservative er lige om hjørnet, og fortæller højreorienterede grupper, hvad de skal gøre for at sikre, at deres budskab fortsat bliver hørt.

"Globalt forventer vi, at vi er nødt til at finde alternativer. Det er derfor, vi nu organiserer hjemmebesøg i meget stor skala. Vi skifter til midler, der giver os mulighed for at nå ud til vælgerne, selv om vi er afskåret fra de sociale medier," siger Gerolf Annemans, MEP for Vlaams Belang.

De drakoniske foranstaltninger har fået Vlaams Belang til at se på, hvordan de ellers kan sprede deres budskab, og de er vendt tilbage til den traditionelle politiske kampagnemetode med dør-til-dør-kampagner.

”Vi forventer, at de sociale medier bliver lukket ned for normal politisk kommunikation," advarer Annemans.

Vlaams Belang er et flamsk nationalistparti, der foreslår uafhængighed for regionen Flandern fra resten af Belgien. Det har haft stor succes på de sociale medier i de senere år, især på Facebook, hvor det har samlet 620.000 følgere, hvilket har hjulpet partiet med at fremme sine kernebudskaber og bringe sig selv til tops i meningsmålingerne i regionen. Desuden er partiet det mest populære parti blandt unge mennesker, og et vigtigt element i den popularitet er partiets indsats på TikTok og Facebook.

"Vi investerer, hvor vi kan, og vi bruger de midler, vi har, men vi kan selvfølgelig ikke stole [på sociale medier] i mere end et par år, for vi kan se, hvad EU gør med loven om digitale tjenester," sagde han.

Digital Services Act er EU's forsøg på at regulere de sociale medier og stiller krav til de digitale platforme om at overvåge indhold og fjerne det, der anses for "skadeligt".

Annemans beskyldte EU-Kommissionen for at give Thierry Breton, den franske kommissær, der leder indgrebet på de sociale medier, "de midler, der er en del af en sovjetisk diktaturmodel, til at gribe ind i modstandernes politiske kommunikation.”

Et lyspunkt har været Elon Musks opkøb af X, tidligere kendt som Twitter, men Annemans er skeptisk over for, om platformen kan forblive immun over for den stigende bølge af censur.

"Der er sket en lille ændring med Elon Musks indtog på Twitter. Men selvfølgelig, som du ved, er Twitter ikke det eneste, men de er også på det. Han er et tegn på håb, og selv han må vi vente og se. Vil han sejre? Jeg er ikke engang sikker på, at han vil være i stand til at opretholde denne frizone," advarede den ledende MEP'er.

▲ Nyere
▼ Ældre